Duplex Paslanmaz Çelik 1,4462 , korozyona karşı son derece dayanıklı, işlemesi zor alaşımlardır. Bu kalite EN normuna göre 1,4462 veya X2CrNiMoN22-5-3, UNS normuna göre UNS S31803 veya S32205 olarak adlandırılır. Mikroyapıları östenit ve ferrit fazlarının karışımından oluşur. Sonuç olarak, duplex paslanmaz çelikler hem östenitik hem de ferritik paslanmaz çeliklerin özelliklerini gösterir.

Duplex paslanmaz çelikler çoğu durumda paslanmaz çeliklerden daha serttir. Mukavemetleri de bazı durumlarda östenitik paslanmaz çelikleriniz iki katı olabilir. Duplex paslanmaz çelikler stres korozyonu çatlamasına karşı dirençli olarak kabul edilirken, bu tür saldırılara ferritik paslanmaz çelikler kadar dayanıklı değildirler. Bununla birlikte duplex paslanmaz çeliklerin korozyon direnci, yaygın olarak kullanılan paslanmaz çelik kalitelerinden 304 ve 316 kalite paslanmaz çeliklerden daha yüksektir.

Duplex Paslanmaz Çelik 1,4462 ler aynı zamanda manyetiktir. Bu özellik onları östenitik paslanmaz kalitelerinden ayırt etmek için kullanılabilir.

                Yaygın olarak kullanıldığı alanlar;

*Petrol ve gaz endüstrisi

*Kimyasal tankerler

*Gemi inşaa sektörü

*Hidroelektrik santraller

Duplex Paslanmaz Çelik Çubuk
X